Láska jako z románu...

28. 12. 2015 13:14
Rubrika: Nezařazené

Myslíte si, že je znáte, že je máte dokonale přečtené... a pak zjistíte, že v životě není nouze o překvapení ani od těch nejbližších! Tak třeba můj taťka: přísný a nepříjemně důsledný (když jsem byla malá, pěkně mě s tím štval), vždy spolehlivý a trpělivý, možná až přehnaně pečlivý, praktický technik, který umí cokoliv vyrobit tak, že to funguje, s ohromným přehledem a úžasnou pamětí, velkorysý... ale nikdy (nikdy!) jsem u něj nepostřehla ani náznak sentimentu nebo romantiky.

A pak přijedu svým rodičům na zlatou svatbu a nestačím se divit: ve váze kytka z bílých kal, naprosto  stejná, jakou držela mamka v ruce ve svatební den před padesáti lety. V ní navázané srdce a na něm tuší, důvěrně známým technickým písmem, napsáno:

To srdce bylo k mému překvapení vystřižené z březové kůry... a já si najednou umím toho svého přísného, rozumného tátu představit jako bláznivě zamilovaného kluka, který nožem vyrývá do stromu v parku srdce a iniciály „R.C.+J.L.“ Ta zamilovanost, přetavená dobrým i zlým v lásku, která nevyprchala ani po padesátiletém manželství... dojatě koukám na ten kus stromu, na to srdce s nápisem, které přinesl své lásce až do kuchyně. Kdo by to do něj řekl? :-)

 

P.S.: Na otázku, proč to napsal zrovna na březovou kůru (myslela jsem tím „proč ne na papír?“), jsem dostala už zase věcnou odpověď: „Protože na borovicovou by se psalo blbě.“ :-)

 

Ať jsou i ta vaše překvapení, která vám přichystá rok 2016, vždy jen příjemná!

Zobrazeno 3421×

Komentáře

spitfire

Neoromantický film je například road movie Thelma and Luise. Road movie je obzvlášť vděčný žánr pro romantiku. True Romance.

slu-nicko

Aha. Tak to jsem čím dál radši, že romantická nejsem :-)

Zobrazit 33 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio