Pár blbinek od kancelářského stolu...

20. 3. 2017 11:25

Když jsem měnila před dvěma lety zaměstnání a mým pracovním prostředím se stala místo živé stavby zavřená kancelář, nejvíc jsem se bála nudy. Párkrát týdně se sice na stavbu dostanu i teď, ale už nejsem její "hybnou sílou", jsem jenom "papírák". Přesto i tahle práce umí být občas vtipná, a možná o to víc, že většinou nechtěně :-) Namátkou:

 

VYSOKÁ MATEMATIKA

aneb kdy by jeden obrázek vydal za tisíc slov:

Dotaz: "Plastová okna v hale mají být z 5/6 pevná a 1/6 sklopná. Vzhledem k tomu, že se jedná o okna velikosti 3000x1000 a dle pohledu je každé okno děleno na třetiny, mělo by být podle vašeho doplnění děleno ještě vodorovně na 5/6 a 1/6 a znamenalo by to, že sklopných bude cca 17cm. Chápeme tedy správně, že těchto 12 oken bude děleno celkem na 6 částí a 3 spodní o velikosti 170x1000mm budou sklopné?"

Odpověd č. 1: "Každé druhé okno bude ze dvou třetin pevně zasklené a z jedné třetiny sklopné. Každé druhé okno bude pevně zasklené z jedné jedniny. Neboli čtyři okna pevně zasklená a čtyři okna ze dvou třetin pevně zasklená a z jedné třetiny sklopné na jedné straně."

Odpověd č. 2 (doplnění druhý den): "V hale je dvanáct sestav oken přičemž osm sestav oken je pevných a čtyři sestavy oken členěny tak, že dvě okna jsou pevná a jedno je sklopné pomocí pákového ovladače.“

Hmm, a kde jsou ty šestiny? :-)

 

ZAHRADNÍK - FILOSOF

Poptávka: "Poptávám u Vás kácení 9 ks vzrostlých stromů… termín realizace: ihned."

 

Odpověď: "Půjde to, ale slovo "ihned" nemůžete myslet vážně...

Za zaslání podkladů děkuji, ale pro zpracování seriózní rozpočtové nabídky se potřebuji na zakázku fyzicky podívat a určit nejrůznější aspekty co finanční ohodnocení zakázky transparentně limitují jako např: vzdálenost k deponiím, bonita dřevní hmoty, přístup pro techniku, přímá konzultace se stavbyvedoucím, míra úklidu, co se vzniklými pařezy apod. Dle dvou fotografií, u kterých chybí poměrové měřítko velikosti dřevin, a jednoho leteckého snímku můžu udělat nabídku leda tak na vzdušný zámek a napsat Vám, že zakázka se zcela jistě vejde do finančního rozmezí mezi 10-70.000Kč+21%DPH, ale nejsem si jist, zda-li o toto konkrétní sdělení stojíte. Pokud chcete takto něco IHNED,musíte zavolat pana Fantomase,pokud vydržíte do zítřejšího dne, tak na úkor svého volného času, který v podstatě v těchto finišujících dnech nemám, zajedu se do dané lokality podívat a nabídku Vám co nejdřív, avšak s časovým odstupem nutným pro korektní administrativní zpracování zašlu. Hezký den plný vytrvalosti Vám přeju.“  

:D :D

 

STŘEŠNÍ LATĚ

Už jsem to sem jednou kopírovala na nástěnku, ale tohle prostě nemůžu vynechat :-)

Poptávka: "Požaduji kompletní nabídku: střešní latě, bednění, ..."
Potenciální dodavatel: "Nemohly by být ty latě smrkové? Třešňového dřeva tolik nemám a je dost drahé..."

Zobrazeno 1399×

Komentáře

LidiLidi

Při nešťastnosti formulace zadání bych proto odpověď č.1 nepovažovala za chybnou, protože principiálně odpovídá na otázku, jak mají být okna členěna.

slu-nicko

@Lidilidi: Principiálně nestačí - když ta okna máte fyzicky na stavbu objednat, je riziko chyby (z tohoto nedokonalého vysvětlení) příliš velké.

Zobrazit 22 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio