Deset

15. 2. 2018 1:30
Rubrika: Martin

Milý Martínku,

deset let už tady nejsi, a přesto si s Tebou pořád povídám. Ale jak těžko si už vybavuju Tvůj hlas a tvář! Vyčítám si, že Tvé rysy ztrácí ostrost a blednou, vyčítám si i nesmělé chvilky štěstí, prožívané bez Tebe. Deset let!... ale v koupelně pořád visí Tvůj župan, a občas ho pohladím, když jdu kolem, jako bych se potřebovala ujistit něčím materiálním, žes tu s námi opravdu byl.

Deset let... Tě hledám mezi klukama venku a zapomínám, že Tvoji kamarádi jsou už dávno dospělí chlapi.

Deset let... Ti Tvoje Zlatka nosí na hrob kytky a plyšáky.

Deset let... plných smutku i naděje.

Ráno... 

Vzpomínám ráda... třeba na naše čundry. Tys pokaždé celou cestu ani na chvíli nezavřel pusu, prozpěvoval sis a vyprávěl, nechápala jsem, kde bereš tu energii :-) Pamatuješ, jak jsem byla při výstupu v Alpách tak vyřízená, že jsem se sesula na kraj cesty se slovy "tady chci umřít, dál už pokračujte sami"? Bylo Ti teprve devět, ale starostlivě ses ke mně vrátil a opakovals mi přesvědčivě slova, která jsi jindy slýchával Ty ode mě: "Ale neboj, to dáš, támhle za tou zatáčkou už určitě uvidíš vrchol!" No, těch zatáček bylo ještě hodně, ale měls pravdu - dali jsme to...

Alpy; na tenhle úsměv nejde zapomenout.

Stejská se mi, chlapečku můj. Ano, věřím ve shledání. Čím jsou moje vzpomínky na Tebe vzdálenější, tím blíž k Tobě mám. A nejít Ti naproti je tak strašně, strašně těžké.

Ale neboj, to dám. Támhle za tou zatáčkou už určitě uvidím... Nebe?

S láskou, mamka.

 

P.S.: Často přemýšlím, jak je možné, že v Nebi je jenom radost a žádný smutek tam nemá místo. Copak se nebešťanům po nás, kteří jsme tady ještě zůstali, opravdu ani trochu nestýská? Zapomněli na všechno pozemské...?

(smutné, sebestředné slu-nicko tohle prostě nemá šanci pochopit...)

Zobrazeno 1692×

Komentáře

amperijas

No babička jde zítra na oční do Uherskeho Brodu no já od 16.3.2018 budu dělat jen noveny jedenáckrat jesli budu čeho

amperijas

napsala jsem ješte Amoximu a Karleximu protože abych měla sílu na mančiny sprominutím kydy a říka že Hrobicích hlad proto vím že asi půjde do nemocnice v pěkne slova smyslu takže vím že není dobrá a včera dívala na Film Hřišný tanec moc líbil i já s Ježíšem na posledny jsme měly hříšnnehřišnýočístý tanec no fakt strach že manka nečo uděla na Pradliskách no pak fakt budou jen noveny od 16.3.2018

Zobrazit 7 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio